49217425052_50f7d3c068_k-960x400.jpg

Kaş Gezi Rehberi, Kaş Gezisi | TatildeKirala

7 Nisan 2024

Kaş Gezi Rehberi, Kaş Gezisi | TatildeKirala

Kaş Adı Nereden Geliyor?

Bilinen en eski adı Habessos olan Kaş’ın antik dönemdeki adı Antiphellos’tur. Cumhuriyet döneminde yer isimlerinin değişmesi ile Kaş ismini almıştır. Bunun nedenleri arasında şeklinin kaşa benzemesi ve karşısındaki Meis adasının göz anlamına gelmesidir.

28738643156_5a9b278587_k-1024x768.jpg

Nereid Meyhanesi

Kaş’taki en çok sevilen meze ve deniz mahsullerinin olduğu adeta bir keyifhanesi diyebileceğimiz bir mekan. Mavi beyaz renklere sahip Ege’nin lezzetleri ile dolu otantik bir rum evi.

Bi Lokma

Anne ve kızın işlettiği günün üç öğünü yemek yiyebileceğiniz sıcak aile ortamının olduğu ve ev yemeklerini özlediğiniz bir restoran. Fiyatları Kaş standartlarında ve samimi bir ortam.

Sarpedon’s Burger

Mekanın tasarımı ve ambiansı ile diğer büyük şehirlerdeki rakiplerini aratmamakla kalmıyor bu burgerci hamburgeri çok iyi yapıyor. Sadece bir hamburgerci değil aynı zamanda yerli, yabancı içki çeşitliliği ile de oldukça tercih edilen bir mekan. Köftesi de oldukça lezzetli. Kaş’a gidip de canı hamburger çekenlerin uğraması gereken bir restoran.

Kaş’ta Gece Hayatı/ Eğlenilecek Yerler

Kaş’ta birçok bar, meyhane ve eğlence mekanları bulunmaktır. Özellikle Uzun Çarşı çevresinde bulunan mekanlarda müziğin tadını çıkartabilir ve eğlenceye doyabilirsiniz.

Hideaway Bar Cafe

Keyifli ve kaliteli bir mekan. Caz havasında müzikleri ve bahçesi ile misafirlerine keyifli vakit geçirtiyor. Arkadaşlarınız ve aileniz ile rahatlıkla gidebileceğiz güzel bir mekan. Kokteyleri de çok lezzetli.

DeJaVu

Kaş’a daha önceden gelenler bilir Dejavu gün batımı izlemek için en ideal mekanlardan biridir. Yıllardır kaliteli tarzı ve sundukları kaliteli hizmet ile terasının barında oturup Meis manzarası karşısında güneşi batırmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Kaşa geldiğinizde mutlaka bir gün güneşi burada batırmadan dönmeyin.

DRY PUB Eat & Drink

Sabah erken saatte kalkıp denize girmeden ya da dalışa geçmeden önce soğuk sandviçin, yanında taze sıkılmış bir meyve suyu… Akşam üzeri palmiyelerin altında sıcak soğuk kahve çeşitlerinden yudumlamak harika olmaz mıydı?

Old House Bar

Blues’un adresi… Kaş’ın en eski barı olur. Duvarları ise her gelen müşterisinin hatıra notlarıyla dekore edilmiş. Old House Bar yaz-kış açık olan nadir mekanlardan. Kaş’a yerleşmiş yabancı uyruklu kişilerin müdavimi olduğu bu mekan bir English Pub havasında. Uzun Çarşının girişinde olan mekan oturduğunuzda bütün meydandaki hareketliliği izleyebileceğiniz bir mekan.

Mavi Bar

Bu bar adeta Kaş’ın simgelerinden biri. Harika bir gün sonunda içkinizi keyifle yudumlayacağınız bir mekan.

Kaş’ta Gezilecek Tarihi/ Turistik Yerler

Autiphellos Antik Kenti Tiyatrosu

Kaş’ın antik çağdaki adı olan Autiphellos, Kaş’ta denize karşı manzarasıyla Autiphellos Antik Tiyatrosuna da ismini vermiş. Antik tiyatronun denize karşı manzarası Kaş’a gelince görmeye değer yerlerden biri ve çevrede de antik çağdan kalma mezar, lahit kalıntılarını da görme imkanı bulabilirsiniz.

49217425052_50f7d3c068_k-960x400.jpg

Kaş’a Nasıl Gidilir?

Kaş’a en yakın iki havalimanı, Antalya Havalimanı ve Muğla Dalaman Havalimanı. Kaş ile Dalaman Havalimanı arasındaki uzaklık 148 kilometre. Dalaman Havalimanı’ndan arabayla 2 saat 15 dakika gibi bir sürede Kaş’a varabiliyorsunuz. Dalaman Havalimanı’ndan araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Kaş ile Antalya Havalimanı arasındaki mesafe ise 202 kilometre. Antalya Havalimanı’ndan Kaş’a gelmek arabayla yaklaşık 3 saat sürüyor. Antalya Havalimanı’ndan Kaş’a araç kiralayarak gidebilirsiniz. Kaş’ın merkezinde Kaş Otogarı bulunuyor. Kaş’a direk sefer düzenleyen otobüs firmalarından bilet alarak da Kaş’a gelebiliyorsunuz. Antalya Şehir Otogarı ile Kaş arası ise 189 km. Kaş’a bir diğer ulaşım yolu ise kendi özel aracınızla gitmek. Kaş ile bazı şehir uzaklıkları şöyle:

Kaş-İstanbul arası 840 km. yaklaşık 10 saat sürüyor.

Kaş-Ankara arası 678 km. yaklaşık 8 saat 20 dakika sürüyor.

Kaş-Eskişehir arası 559 km. yaklaşık 7 saat sürüyor.

Kaş-İzmir arası 438 km. yaklaşık 5 buçuk saat sürüyor.

Kaş-Konya arası 494 km. yaklaşık 7 saat sürüyor.

Kaş-Bursa arası 690 km. yaklaşık 8 buçuk saat sürüyor.

Kaş-Burdur arası 267 km. yaklaşık 3 buçuk saat sürüyor.

Kaş-Antalya arası 188 km. yaklaşık 3 saat sürüyor.

96028533_c3d8d88ce3_o.jpg