Kapsamlı Bodrum Gezi Rehberi | TatildeKirala.com
24 Mayıs 2024
Kuzey, Güney ve Doğu taraflarından Ege denizinin sularıyla çevrelenmiş bir yarımada Bodrum. Muğla’nın 13 ilçesinden biri. Sahil kıyıları 215 km boyunca uzanan Bodrum’un, Bitez, Kadıkalesi, Karaincir gibi deniz, kum ve güneş keyfinin doyasıya yaşanabileceği plajları bulunuyor. Bu coğrafi ayrıcalığın yanına, renkli gece hayatı ve gezilecek yerler de eklenince Bodrum ister istemez vazgeçilmez bir tatil seçeneği hâline geliyor.
Bodrum Adı Nereden Gelmektedir?
Aziz Petrus ile özdeşleşen Bodrum’a önce Petrium adı verilmiştir. Bu ad zamanla Bodrum halini almıştır.
Bodrum’a Ulaşım, Bodrum’a Nasıl Gidilir?
Bodrum merkezine 36 km uzaklıkta Muğla Bodrum-Milas Havalimanı bulunuyor. Havalimanına indikten sonra konforlu araç transfer hizmetlerinden yararlanabilir ya da HAVAŞ servislerini kullanabilirsiniz. Servisle Bodrum’a yaklaşık 40 dakikada ulaşmak mümkün. HAVAŞ dışında MUTTAŞ servislerine de binebilirsiniz. Onların fiyatları 35 -50 TL arası değişiyor. Bodrum’a şehirlerarası yolculuk seferleri düzenleyen otobüs firmalarıyla da ulaşmak mümkün. Bodrum Otogarı Bodrum’un merkezinde yer alıyor. Hatırlatalım, Bodrum Otogarı ile havalimanı arasında da MUTTAŞ servislerinin seferleri bulunuyor.
- İstanbul-Bodrum arası 695 km, yaklaşık 8 buçuk saat sürüyor.
- Ankara-Bodrum arası 705 km, yaklaşık 9 saat sürüyor.
- İzmir-Bodrum arası 235 km, yaklaşık 3 saat sürüyor.
- Konya-Bodrum arası 625 km, yaklaşık 8 saat sürüyor.
- Bursa-Bodrum arası 552 km, yaklaşık 7 saat sürüyor.
- Eskişehir-Bodrum arası 549 km, yaklaşık 7 buçuk saat sürüyor
Bodrum’da Nerede Kalınır?
Bodrum tatilini evinizin konforunda yaşamanızı sağlayacak Bodrum kiralık villa seçenekleri sizi bekliyor.
Yalıkavak
Bodrum’un kuzeybatısında masmavi koyları, lüks marinası ve yel değirmenleri ile ünlüdür. Yalıkavak’tayken Panormus Kaya Mezarlarını ziyaret edebilir, Yalıkavak ve Küdür Halk Plajı ve Tilkicik Plajında denize girebilirsiniz. Yalıkavak kiralık villalarını hemen inceleyebilirsiniz.
Gündoğan
Gündoğan doğası, koyları ve mandalina bahçeleriyle Bodrum’un tatlı bir beldesidir. Buradayken deniz sörfü, dalış ve yelken yapabilirsiniz ve tekne turu ile Apostol adasını ziyaret edebilirsiniz. Muhteşem bir tatil için Gündoğan kiralık villa seçeneklerini hemen inceleyebilirsiniz.
Gümüşlük
Bodrum’un batısında sakin atmosfere sahip doğal sit alanı sayılan ve mavi bayrak üyesi olan bir beldedir. Sahilinde küçük bir ada olan Tavşan adası bulunur. Buraya sığ deniz sayesinde sahilde yürüyerek ulaşabilirsiniz. Adanın üzerinde ise Myndos antik kentinin kalıntıları bulunur. Gümüşlük’teyken mutlaka sahilde Ege lezzetleri ile dolu bir akşam yemeği yiyip gün batımını izlemelisiniz. Sakin ve huzurlu bir tatil için Gümüşlük kiralık villa seçeneklerini hemen inceleyebilirsiniz.
Torba
Bodrum merkeze yakın masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile sakin bir bölgedir. Burada Leleglerden kalan kalıntıları görebilir ve Torba Koyunda yeşil mavi ile buluşmasının tadını çıkarabilirsiniz. Doğanın keyfine varabileceğiniz bir tatil için Torba kiralık villa seçeneklerini hemen inceleyebilirsiniz.
Bodrum’un Gezilecek Yerleri Nelerdir?
Temelini antik çağlarda Halikarnassos’tan alan Bodrum doğal, tarihi ve turistik güzellikleriyle her yaz yerli & yabancı turistlerin akınına uğrayan bir ilçedir.
Bodrum Kalesi
Bodrum Kalesi, Bodrum’un merkezinde, çarşının içinde yer alıyor. Yapımına 1406’da başlanan kalenin bugünkü hâlini alması ise 1523’de yani tam 117 yıl sonra gerçekleşiyor. Saint Jean Şövalyeleri tarafından 33.5 dönümlük bir arazi üzerine, 18 X 18.5 metre ölçülerinde yapılan kalede, 14 sarnıç ve 7 kule bulunuyor. Bu kulelere Fransız Kulesi, İtalyan Kulesi, Alman Kulesi, İngiliz Kulesi ve İspanyol Kulesi (Yılanlı Kule) adları verilmiş. Bodrum Kalesi’nde haçlar, ejder ve aslan figürleri, 2. Mahmut tuğrası gibi tarihten izler yakalayabiliyorsunuz. Bodrum Kalesi’nden denizi ve tekneleri izlemenin ayrı bir keyfi var. Kaleye müzekartınız ile girebiliyorsunuz. Rahatça gezebilmek için spor ayakkabı giymeyi unutmayın.
Sualtı Arkeoloji Müzesi
Bodrum’a gelirseniz ülkemizin tek sualtı müzesini görmeden buradan ayrılmayın. Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi’nin içinde bulunuyor. 1995’de Avrupa’da “Özel Övgü” ödülünü alan müzede sualtı kazı ve araştırmalarında bulunan eserler sergileniyor. Tunç Çağ batıkları, Uluburun Batığı, Doğu Roma Gemisi, Amphoralar, cam külçeler, sikke ve mücevheratlar, fil ve su aygırı dişleri Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde görebileceğiniz eserlerden bazıları.
Bodrum Antik Tiyatrosu
Bodrum gezilecek yerler arasında Antik Tiyatro önemli bir yere sahip. Tiyatro, Bodrum merkezine yaklaşık 2 km. uzaklıkta. Arabayla 7-8 dakikada varabiliyorsunuz. Millattan Önce 4. Yüzyılda yapılan antik tiyatro günümüzde de konserlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Taş ve mermerden inşaa edilmiş olan Antik Tiyatro’nun 10 bin seyirci kapasitesi bulunuyor. Tiyatro, cavea (oturma sıraları), orkestra bölümü ve sahne olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Tatiliniz sırasında antik tiyatroda bir konser varsa kaçırmayın. Çünkü burada tam 2 bin 400 yıl önce de müzik dinleniyordu.
Zeki Müren Sanat Müzesi
Türk Sanat Müziği’nin dev ismi Zeki Müren sağlığında bir müddet Bodrum’da yaşamıştı. İşte o ev, günümüzde Zeki Müren Sanat Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Müze, Bodrum’da görülmesi gereken yerlerden biri. Zeki Müren, sanat yaşamı boyunca muazzam sesi ve performansı kadar, sahne kostümleriyle de adından söz ettirmiş bir sanatçıydı. Müzede sanatçının o unutulmaz kostümleri de görebiliyorsunuz. Kostümlerin yanı sıra sanatçıya ait fotoğraflar, arabası, kişisel eşyalar, posterler, plaklar, takı ve diğer aksesuarları sergileniyor.
Halikarnas Mozolesi
Bodrum’a giderseniz görmeniz gereken yerlerden biri mutlaka Halikarnos Müzesi olmalı. Milattan Önce 353 yılında Kraliçe 2.Artemisia tarafından Karya Kralı Mausolos’un mezarı olarak yaptırılmıştır. Kolonları Yunan mimiarisini, çatısı ise Mısır mimarisini çağrıştıran bu tarihi yapı antik dünyanın 7 harikasından biri kabul ediliyor.
Mausoleion Açık Hava Müzesi
Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul görmesi ve döneminin en ünlü mimarları tarafından tasarlanıp yapılmış olması sebebiyle Bodrum’un en önemli tarihi yapılarından biridir.
Bodrum Yel Değirmenleri
Yalıkavak’ta bulunan ve bundan 40 yıl öncesine kadar aktif görevine devam eden bu değirmenler de Bodrum’da görülmeden geçilmemesi yerler arasında.
Bodrum’dan Feribot Seferlerine Katılın!
Bodrum’dan iki komşu Yunan adası; Kos ve Rodos’a feribot seferleriyle gidebiliyorsunuz. Bodrum ile Kos arası en yakın rota 23.5 kilometre. Bu mesafe feribot yolculuğu ile yaklaşık 45 dakika sürüyor. Bir diğer komşu ada Rodos ile Bodrum arası mesafe 187 kilometre. O da feribotla yaklaşık 2 buçuk saat sürüyor. Bodrum’dan Datça’ya de feribotla gitmek mümkün. Yaklaşık 45 km’lik rotayı 1 saat 10 dakikada alıyorsunuz.
Bodrum’da Denize Nerelerden Girebiliriz, Bodrum Plajları Nelerdir?
Bitez Plajı
Bitez Plajı Bodrum merkezine 8 km. uzaklıkta bulunuyor. Plaja Bodrum merkezinden hareket eden dolmuşlarla yaklaşık 20 dakikada varıyorsunuz. Bitez Plajı ince kumlu ve denizi de çok sığ. Uzun süre denizde açılmadıkça, su hiç derinleşmiyor. Çocuklu ailelerin güneşlenmek ve denize girmek için çok rahat edebilecekleri bir plaj. Deniz ısısı da diğer Bodrum plajlarına bakarak daha ılık oluyor. Plajda ücretsiz şezlong bulabilmek de mümkün. Bitez Plajı Temmuz ve Ağustos sezonunda çok kalabalık olabiliyor. Eğer tatiliniz bu aylara denk geliyor ve aradığınız ıssız ve sakin bir tatil ise Bitez Plajı size aradığınız vermeyebilir. Buna karşılık Bitez Plajı’nda, tatille sınırlı kalmayan dostluklar da kurulabiliyor. Kimi zaman yan şezlongda okunan bir kitap, kimi zamansa ikram edilen bir simit, bir dostluğu başlatabiliyor. Çocukların biz yetişkinlere göre çık daha kolay sosyalleşebildiği malum. Birlikte inşaa edilen kumdan kaleler, çocuklar için yalnız başına geçmeyecek bir tatilin sinyalleri olabilir.
Kadıkalesi Plajı
Gümüşlük ve Turgutreis arasında, Bodrum merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunuyor Kadıkalesi Plajı. Burada gün batımını izlemek harika oluyor. Hâliyle çok güzel gün batımı fotoğrafları çekebilirsiniz. Plajın etrafı narenciye ve palmiye ağaçları ile çevrelemiş durumda.
Karaincir Plajı
Karaincir Plajı Akyarlar’da, Bodrum merkezine yaklaşık 22 km uzaklıkta yer alan 500 metre uzunluğunda küçük ve mütevazi bir plaj. Karaincir’de deniz sıcaklığı bölgedeki diğer yerlere göre daha serin oluyor. Soğuk suda yüzmeyi seviyorsanız Karaincir Plajı’nda denize girerek serinleyebilirsiniz. Karaincir’de deniz genelde çok temiz. Gözlük takmadan denizin dibini görebiliyorsunuz. Ancak konumu nedeniyle sık sık rüzgar alan bir coğrafyada olan plaj, rüzgarlı havalarda dalgalanıp bulanıklaşabiliyor. Buraya rüzgarsız bir günde gelirseniz denizin berrak olacağından şüpheniz olmasın. Böyle günlerde deniz o kadar durgun oluyor ki yüzerken havuzdaymışsınız hissi veriyor. Plaja Bodrum merkezden kalkan Akyarlar dolmuşlarıyla ulaşabilirsiniz. Dolmuşla plaja gelmek yaklaşık yarım saat sürüyor. Karaincir Plajı’nda işletmelere ait yerlerde şezlonglar olduğu gibi belediyeye ait ücretsiz şezlonglardan da faydalanabiliyorsunuz. Şayet işletmelerin tahsis ettiği şezlonglarda güneşlenmek isterseniz, oralardan bir şeyler yiyip içtiğiniz takdirde şezlonglarından yararlanabiliyorsunuz.
Ortakent Yahşi Plajı
Ortakent Yahşi Plajı, Bodrum merkezine yaklaşık 11 km uzaklıkta. Plajın zemini yer yer kum, yer yer taşlardan oluşuyor. Deniz zemininde de küçük çakıl taşları var. Buranın denizi genelde durgun, serin, berrak ve derin oluyor. Usta yüzücüler ve serin sularda yüzmeyi sevenler için tercih edilesi bir plaj. Denizin berraklığı, yüzerken size eşlik eden balıkları görebiliyorsunuz. Yahşi Plajı’nda belirli aralıklarla iskeleler kurulmuş. Suya atlayış yapmaktan hoşlananlar için bu iskelelerden denize atlamak keyifli olacaktır. Belediyenin şezlonglarında ücretsiz olarak güneşlenebilme imkânınız var. Yahşi Plajı’nın etrafında pek çok büfe, market, kafe, hediyelik eşya satıcıları ve seyyar satıcılar ver. Buradaki işletmelerin, Bodrum geneline nazaran daha hesaplı olduğunu söylemek mümkün. Ücretsiz otopark da bulunduğu için park sorunu yaşamıyorsunuz. Ortakent’e Bodrum merkezinden kalkan dolmuşlarla 5 dk. içinde gelebilirsiniz.
Gümbet Plajı
Bodrum merkezine yaklaşık 3 km. uzaklıktaki Gümbet Plajı, Bodrum’un en popüler ve en kalabalık plajlarından birisi. Gümbet’te deniz zemini yer yer taşlıklılardan oluşuyor. Plajda su sporları yapabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Jet ski, banana, su kayağı gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Gümbet Plajı’na Bodrum merkezinden kalkan dolmuşlarla 5 dakika içinde geliyorsunuz. Burası için diyebiliriz ki, geceleri gündüzden daha eğlenceli olabiliyor! Gündüzleri pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlayan Gümbet Plajı, geceleri de keyifli yürüyüşlerin yapıldığı, ateşlerin yakılıp gitarların ortaya çıktığı, dost muhabbetlerinin gerçekleştirildiği bir yer hâline geliyor.
Turgutreis Plajı
Turgutreis Plajı, diğer adıyla Günbatımı Plajı Bodrum merkeze 20 km. uzaklıkta bulunuyor. Günbatımı Plajı’nın gerçekten görülmeye değer bir manzarası var. Plajda güneşlenirken ya da denizde yüzerken karşıda Yunan adalarını görüyorsunuz. Şezlongda uzanırken günbatımlarını izlemek paha biçilmez bir seyir sunuyor tatilcilere. Akşam 6’dan sonra gökyüzünün aldığı şekiller, her bir katmanda farklı tonda kızıllıklar büyüleyici oluyor. Tabii, instagram hesabınıza da burada çok güzel malzeme çıkıyor.
Bodrum’da Bulunan Koylar & Koyların İsimleri ve Özellikleri
Karaada
Bodrum’un cennetin ta kendisi olduğuna yemin edebilip ispat da edebileceğimiz bir koy olan Karaada, sizlere doğayı her bir hücrenizle duyumsamanız için büyük bir fırsat sunar. Adının kara olmasının aksine Karaada aslında bir renk cümbüşüdür. Mavi turların da işlek bir uğrak yeri olan Karaada, görüp görebileceğiniz en etkileyici doğal güzellikleri size gümüş tepside sunar. Yeşille mavi adanın semalarında adeta dans ediyordur. Ilık bir rüzgâr bu dansa naif esintiler bırakır. Denizin berraklıktan dibi görünür. Karaada’nın bir de sıcak su ve çamur barındıran mağarası mevcuttur. Bu mağaradaki çamur da cildinize iyi gelir. Karaada’ya gidip kendinizi doğa ananın şifalı ellerine bırakın.
Günbatımı Plajı
Adı üstünde, Bodrum’un en güzel günbatımı manzarasının izlendiği bir yerdir. Konum olarak Turgutreis’te yer alır. Günbatımı plajı, efsanevi Kos Adası manzarası eşliğinde günbatımını izleme keyfini yaşamanız için mükemmel ve son derece romantik bir yerdir.
Fener Plajı
Hüseyin Burnu Feneri yakınında olması nedeniyle Fener Plajı adını alan bu güzide plaj, Bodrum’un Güneybatı ucunda yer alır. Bodrum’daki en büyük plajdır. Fener Plajı, çeşitli su sporlarına da ev sahipliği yapması nedeniyle oldukça ünlü bir plajdır.
Adaboğazı- Bodrum Akvaryum Koyu
İçi dışı bir bir deniz, berraklığın ve kristalize etki yaratan suyun nerede olsa adı akvaryum olurdu galiba. Asıl adı, küçük küçük koyların önünü kesen adalardan oluştuğu için Adaboğazı olmasına rağmen halk bu kadar berrak ve dibi görünen bir deniz olması nedeniyle buraya Akvaryum koyu adını vermiştir. Ulaşımın yalnızca teknelerle sağlanabildiği Akvaryum koyu, yani Adaboğazı, iki yanında uzanan yemyeşil kara parçaları ve ışıl ışıl parlayan Ege Denizi’nin büyüsüyle yemyeşil ve masmavinin ortasında uzanmanızı ve dünyanın tüm dertlerini unutmanızı sağlayacaktır.
Kıyıkışlacık- Lassos Koyu
Bodrum’da sakin ve huzurlu bir ortamda kafa dinleme şansınız olacağı hiç aklınıza gelmese de Lassos Koyu sizlere böyle bir tatil olanağı sunuyor. Koyu renk bir denizin doğaya sanki belirteç gibi nakşedilmiş etkisi, tüm ziyaretçileri büyüleyen muazzam bir güzelliktedir. Güllük körfesi’nin uç noktasında bulunan bu şahane koy, sessizce keşfedilmeyi bekliyor. Ilık ılık esen tatlı bir meltemin teninizi okşayacağı, sabahın ilk ışıklarında bile içinizi ısıtan bu şirin koy, asla kopamayacağınız ve her sene gelmek isteyeceğiniz akıl almaz bir etki yaratıyor.
Mazı Koyu
Yine Bodrum’un adı çıkmış hareketli hayatına karşın sessiz, sakin, huzurlu, dinginliği sonuna kadar yaşayabileceğiniz bakir kalmış bir koy. Mazı Koyu oldukça şirin masalsı ve doğayla baş başa kalıp rüzgârı ve dalgaların fısıltısını dinleme şansına sahip olabileceğiniz, rahat rahat kitabınızı okuyup, denize karşı uyuklayabileceğiniz samimi bir koy. Özel olarak sessiz ve sakin bir tatil geçirmek için akla ilk gelen yer olan Mazı Koyu aslında Gökova Körfezi yakınlarında yer alan bir kıyı köyüdür. Bodrum’a sadece 50 Km uzaklıkta olması da günübirlik gidiş geliş için oldukça uygundur. Bu sevimli sahil köyü Mazı, size efsanevi asırlık ağaçları da görme şansı sunacaktır. Bölge halkının sıcaklığı da ayrı bir huzur unsurudur.
Bağla Koyu
Bodrum’un Merkezine sadece 14 km uzaklıkta olmasına karşın kirletilmemiş, berrak bir deniz, muazzam bir doğal güzellik yatan Bağla Koyu’nda denize girmenin verdiği keyfi tüm hücrelerinizle hissedeceksiniz. İncecik kumlarda yürümenin bile ayrı bir keyif olduğu Bağla Koyu, deniz yoluyla da gelen teknelere ev sahipliği yapar. Bağla Koyu’nda yüzerken denizden karaya doğru baktığınız zaman karşınızdaki yamaçları da uzun uzun seyretmekten kendinizi alamayacaksınız.
Aspat koyu
Bodrum’un belki de en güzel yeri denebilecek kadar büyüleyici, sonsuz bir huzurun filizlenip ilerleyen saatlerde atmosfere kapılıp dünyadaki tüm dertleri unutabileceğinizin garantisini veren ve bu hayatta herkesin mutlaka gidip görmesi gerektiğine emin olacağınız çarpıcı bir doğa… Aspat Koyu için destanlar da yazsak o muazzam doğal güzelliği yerinde görüp o heyecana kendiniz kapılmalısınız. Üzerinde Venedik Kalesi yükselen Aspat Koyu, Ege Bölgesi’nin en verimli topraklarının bulunduğu Karaincir mevkiinde yer alır. Turkuaz rengi denizi, adeta serin olduğunun mesajını renginden verirken karadaki sıcaklığa inat öyle bir ferahlık verir ki tüm bedeninizin ipek bir kumaşa sarıldığı hissine kapılırsınız. Bu turkuaz rengindeki deniz, serinletir ama asla üşütmez. Sanki gizemli bir el tarafından suyun sıcaklığı ölçülüp öyle bir ayarlanmıştır ki bu mucizeyi ne kadar düşünseniz de aklınız almaz. Denizin içindeyken başınızı kaldırıp baktığınızda karşınızda tüm gücüyle, her şeye meydan okuyacak gibi duran o vakur dağları görür onlardan adeta güç alırsınız. İşte bu doğanın gücüdür. Bu gücü doğanın bir parçası olduğunuzu unutmadıkça ve doğaya sonsuz saygınızı gösterip onunla bütünleştiğiniz sürece almaya devam edip ruhunuzun arınması ve bedeninizin güç toplaması için gereken enerjiyi her zaman sağlayabilirsiniz.
Camel Beach
Geniş bir kumsala sahip olan Camel Beach, burada develerin bulunmasından dolayı konulmuş bir isimdir. Ulaşımın deniz yoluyla da yapıldığı camel beach aynı zamanda Kargı koyu olarak da bilinir. Deve turlarıyla meşhur olan Camel Beach aslında yabancı turistlerin Türkiye’yi oryantalist bir unsur olarak görmesi nedeniyle oldukça ilgi odağı olmuştur. Genellikle Avrupalı turistler, tarih boyunca Türkiye’yi bir Ortadoğu Ülkesi olarak, anlatılan Arap masallarının oryantalist rüzgârından esintiler taşıdığını düşünmüşlerdir. Bu nedenle de etrafta develerin gezdiği doğu havasında bir plaj son derece ilgi odağı olmayı başarmış olabilir.
Bardakçı Koyu
Denizinin girişinde denizkestanelerine dikkat etmeniz gereken ancak bu meşakkatli başlangıçtan sonra kendinizi bıraktığınız serin suyun tadına vardıktan sonra buna değer diye düşünüp asla pişman olmayacağınız muhteşem bir denize sahip olan plajdır. Bodrum’da yüzebileceğiniz en güzel yerlerden biri olmasının yanı sıra Bardakçı Koyu, Sanat Güneşimiz saygıdeğer sanatçımız Zeki Müren sayesinde meşhur olmuş olması nedeniyle de önemlidir. Bodrum’a oldukça yakındır ve balıkçı tekneleriyle de kolay şekilde ulaşım sağlanan koydur.
Bodrum Mutfağı / Bodrum’da Ne Yenir?
Ege ve Akdeniz mutfağının temel öğeleri olan zeytinyağı, yeşil sebzeler ve balık üçlemesi Bodrum mutfağında da kendisini gösterir. Bu temel besinler ile yapılan meşhur Bodrum yemeklerinin & mezelerinin başında taze börülce ekşimesi, kabak çiçeği dolması, deniz börülcesi, çökertme kebabı, ege patlıcanı, ahtapot çorbası ve iskorpit balığı gelir.
Bodrum’un en iyi 10 restoranı (Karışık liste)
Limon, La Tapa, Restaurant La Passion, Mimoza Restaurant, Sakız Ana, Otantik Ocakbaşı, Kallavi Köfte, Kocadon, Trata Meyhanesi
Güvercinlik’te Mutlaka Balık Yiyin!
Güvercinlik’te çok güzel balık restoranları bulunuyor. Sahilyolu Caddesi’nde, hemen denizin yanı başında kurulu restoranlarda günlük ve taze balık yiyebilirsiniz. Güvercinlik balık restoranlarında, hamaratlı ustaların elinden çıkan lezzetli mezeler, taze salatalar, deniz levreği, kalamar, kabak çiçeği dolmasını özellikle tavsiye ediyoruz. Eğer Yaz aylarında burada akşam yemeği yemeyi planlıyorsanız, gideceğiniz restoranı önceden belirleyin ve mutlaka rezervasyon yaptırın. Aksi hâlde hiç boş yer bulamayabiliyorsunuz.
Bodrum’da Gece Hayatı / Gidilecek Yerler
Bodrum’un gece ve eğlence hayatının özellikle yaz döneminde Türkiye’de ilk 3’te olduğu su götürmez bir gerçektir.
Bodrum eğlence mekanları:
Marina Yacht Club, Mavi Bar, Kedi Kulüp, Küba Bar, Kule Bar, Bianca Beach Club, Posh, Fink Club
Bodrum’da Sanat ve Kültür
Bodrum festivalleri:
Bodrum Uluslararası Bale Festivali
Uluslararası Bodrum Bienali
Bodrum Barok Müzik Festivali