15406420497_e08ee99c9c_k-960x400.jpg

Fethiye’de Gidilebilecek Koylar – Fethiye'nin En Güzel Koyları

7 Nisan 2024

Fethiye’de Gidilebilecek Koylar – Fethiye'nin En Güzel Koyları

Fethiye Koyları

Fethiye her yıl yerli yabancı birçok turisti doğal güzellikleri ile kendisine hayran bırakıyor. Denizinin turkuaz olması ve koylarının meşhur olmasıyla birçok ziyaretçi gelmekte. Fethiye’de birçok güzel koylar hatta sadece tekne ile gidilen koylar mevcuttur. Yaz aylarınızı güzel geçirebileceğiniz denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz koyları kesinlikle görmenizi tavsiye ederiz. Fethiye’de birçok yer milli park statüsü altında korunma altına alınmıştır. Bu sayede hala daha doğal güzellikleri korunmuştur. Temmuz ve Ağustos aylarında plajları ve koyları oldukça yoğun olan Fethiye’nin tadını bu aylarda yoğunluktan dolayı tam çıkaramayabilirsiniz. Bu yüzden kalabalık olmayacak yerleri tercih etmelisiniz. Aynı zamanda araba kiralamak sizin için ulaşımı kolaylaştıracaktır.

pexels-kesfet-melisin-15988848-1-1-702x1024.jpg

Fethiye Gezilecek Koylar

Fethiye, Ege ve Akdeniz’i ayıran güzelliktir. Doğallığın korunduğu koyları, plajları ve kıyıları her yıl birçok insana ev sahipliği yapmaktadır. Güzel yaz akşamları geçirebileceğiniz koyları bulunan Fethiye’de huzur bulacaksınız. Tatil merkezleri, koyları ve turistik yerleri Fethiye’yi vazgeçilmez bir yer olmasına sebep olmakta. Sizler için Fethiye’nin gezilecek koylarını listeledik.

Kelebekler Vadisi

Fethiye’yi anlatan koylardan biri kesinlikle Kelebek Vadisi’dir. Fethiye gezi turunda kesinlikle Kelebekler Vadisine gitmelisiniz. Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz’e yaklaşık 7 kilometre uzaklıktadır. Vadinin etrafı 350 metre yüksekliğinde olan devasa dağlarla çevrilidir. Kelebekler Vadisi adını “Jarsey Tiger” kelebeklerinden alıyor. Bu kelebekler Temmuz ve Eylül aylarında görülmekte. Eğer vadideki kelebekleri görmek isterseniz vadiyi tırmanmanız gerekir. Tırmanmak biraz sizleri yorsa da sonunda göreceğiniz manzara sizleri kendine hayran bırakacak. Kelebekler Vadisinin orta kısmından geçen şelale de bu güzelliğe ayak uydurmakta. Bu şelalenin kaynağı ise Faralya mahallesindedir. 50 metre yüksekliği bulunan şelale Akdeniz’e ulaşmakta.

Geniş kumsalı, şelalesi ve berrak denizi ile sizi büyüleyen Kelebekler Vadisine ulaşımı ise Ölüdeniz’den tekneyle gidilmektedir. Çadırlı kamp alanları, bar, duş, kabin ve restoran gibi yerler koyun arkasında yer almaktadır. Kelebekler Vadisi 1. derece doğal SİT alanı olarak 1995 yılında kabul edilmiş ve yapılaşma yasaklanmıştır.

Kelebekler Vadisinde aynı zamanda kamp da yapabilirsiniz. Kamp alanındaki su ve elektrik enerjisi kamp işletmesi tarafından sağlanmaktadır. Sıcak su güneş panelleri ile sağlanırken, günde 3 kere elektrik verilmekte. Kamp alanında işletme tarafından açık büfe kahvaltı, akşam yemeği, duş ve WC gibi hizmetler verilmekte. Kelebekler Vadisinde kamp yaparken teraslarda, bungalovlarda ya da çadırlarda kalabilirsiniz.

pexels-symeon-ekizoglou-2105937-768x1024.jpg

Ölüdeniz

Fethiye dendiği zaman akla gelen bir başka koydan ve plajlardan bir diğeri Ölüdenizdir. Dünya’nın da en güzel plajı olan Ölüdeniz, berrak denizi ile sizleri büyüleyecek. Turkuaz rengi ve berraklığı sayesinde denize girmeye ve bakmaya doyamayacaksınız. Ölüdeniz ’in civarında olan tepeler ve ormanlar denize ayrı bir güzellik katmıştır. Yat kiralayıp yolculuk yapabilmek için oldukça uygun bir yerdir. Denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz enfes bir yer sizleri bekliyor.

15406420497_e08ee99c9c_k-1024x576.jpg

Kabak Koyu

Kabak koyu güzelliğini günümüze kadar korumayı başarmış ender yerlerden birisidir. Karadan ulaşımı oldukça sıkıntı olan bu koy Kelebekler Vadisi’nin hemen yanında yer almaktadır. Kabak Koyu’nun çevresi yüksek kayalarla, akarsularla ve denizlerle çevrilidir. 1. derece doğal SİT alanı ilan edilmiştir. Bu sebeple korunmaktadır ve yapılaştırma yoktur. Bu koya giderek birçok aktivite yapabilirsiniz. Aladere şelalelerine doğru yürüyüş yapabilir ve doğayı hissedebilirsiniz. Mavi Mağarayı görebilirsiniz. Berrak sularında yüzebilir ve güneşlenebilirsiniz. Sahilde oturarak gün batımını seyredebilir ve huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Yılın her sezonunda görebilirsiniz.

fethiye-koy-4.jpg

Gemile Koyu

Gemile Koyu, çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplıdır. Mavi tur tekneleri ile gidebilirsiniz. Yaz aylarının vazgeçilmez koyu olan Gemile Koyuna karayoluyla Fethiye – Hisarönü – Kayaköy yolu üzerinden gelen kişiler de ziyaret etmektedir. Oldukça sık ziyaret edilen bu koy insanları kendine hayran bırakmayı başarmakta. Gemile Koyuna kara yolu ile ulaşılmamaktadır.

Derece Doğal SİT alanı olarak kabul görmüş Gemile adası yaşadığı depremler sonucunda birçok yapısı sular altına kalmıştır. Doğal afet sonucu suların altında olan tarihi kalıntılar yaklaşık olarak denizin iki metre aşağısındadır. Tarihi kalıntıları görmek isterseniz dalış yapabilirsiniz. Görülmeye değer birçok güzel yerler vardır Gemile Adası’nda. Beştaşlar, Soğuksu, Kısık Koyu gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Kıdrak Koyu

Ölüdeniz’e 4 km kadar uzaklığı olan Kıdrak Koyu, doğal güzelliği ile insanları büyülemekte. Fethiye’de bulunan diğer koylardan farkı ise çok kalabalık olmamasıdır. Sakin zaman geçirmek ve rahat bir şekilde yüzmek isteyenler için en doğru yer Kıdrak Koyu’dur. Denizin temiz ve mavi görünümü ve çam ağaçları sayesinde doğanın tadını çıkarabileceksiniz. Kıdrak Koyu’nun plajında kafe, lokanta, duş, tuvalet, masa ve şezlonglar yer almaktadır. Aynı zamanda bu koyda kamp yapabilirsiniz. Doğanın tadını çıkarabileceğiniz ve huzurla dolacağınız bu yer sayesinde kendinizi dinlenmiş hissedeceksiniz.

Fethiye En Güzel Koyları

Fethiye’de birçok güzel koy bulunmaktadır. Fethiye’yi Fethiye yapan şey bu koyların doğal güzellikleridir. Sizler için Fethiye’de olan güzel koyların listesini oluşturduk.

Katrancı Koyu

Katrancı Koyu’nda çam ağaçlarının, okaliptüs ağaçlarının denize kadar uzanması enfes bir görüntüye sebep olmakta. Fethiye’deki sakin koylardan biri olan Katrancı Koyu, kafa dinlemek ve rahatça yüzebilmek için doğru yer. Katrancı Koyu, Fethiye’den 17 km uzaklıktadır. Nem oranı düşük olan bu koyda ılık bir hava vardır. Katrancı Koyu, iki koydan oluşmaktadır. Birinci koy olarak bilinen koy belli bir saatten sonra ziyarete kapatılır. İkinci koy ise konaklayan ve kamp yapan insanlara ayrılmıştır.

Soğuk Su Koyu

Kamp yapmaktan zevk alıyorsanız doğru adresiniz Soğuk Su Koyu olmalı. Konumu itibari ile çok güzel yerde bulunan koy, kamp için oldukça elverişlidir. Bu koy isminden anlaşılacağı üzere çevresindeki diğer koyların sularına göre oldukça soğuktur. Soğuk suya sahip olmasının sebebi ise Kayaköy bölgesinden denize akan tatlı suyun soğuk olmasıdır. Yaz sıcaklarında bu soğukluk sizi asla rahatsız etmeyecek tam tersine serinlemenize yardımcı olacak.

Cennet Koyu

Fethiye’nin bir diğer doğal güzelliği ise Cennet Koyu’dur. Cennet Koyu, kamp yapan insanlar için en güzel yerlerden birisidir. Kabak Koyuna komşu olan Cennet Koyu sakinliği ile insanlı cezbetmektedir. Birçok yerli ve yabancı turistin tercih ettiği bu koy kendine hayran bırakmayı başarmakta. Doğayla baş başa kalabileceğiniz ve huzur bulacağınız bir adres. Kamp aktivitesinden başka trekking, hiking, kiralık yat turları gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Yaz tatilinde unutulmaz anlar yaşamak istiyorsanız Cennet Koyu’nu tercih etmelisiniz. Dağları, ormanları ve denizin güzelliği ile Cennet Koyu tam bir doğal güzellik bölgesi.

Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu, Katrancı Koyunun yanında yer almaktadır. Fethiye Merkez ve Göcek yolu arasında bulunan bu koy, merkeze sadece 10 km uzaklıktadır. Kafa dinlemek isteyen ve doğanın tadını çıkarmak isteyen kişiler için doğru adrestir. Ormanları, denizi ve güneşi ile doğanın tadını çıkarmanıza olanak sağlayan Günlüklü koyu, her yıl birçok tatilciye ev sahipliği yapmaktadır. Günlüklü Koyunda aktivite olarak hamak kurabilir, piknik yapabilir, denizde yüzebilir, güneşlenebilirsiniz. Yat kiralamak ve mavi yolculuk içinde oldukça uygun bölgede bulunan Günlüklü Koyu’nda güzel vakit geçireceğinize eminiz.