pexels-asad-photo-maldives-1024960-960x400.jpg

Balayını Ucuza Getirmenin 18 Basit Yolu

7 Nisan 2024

Balayını Ucuza Getirmenin 18 Basit Yolu

Düğün planlarken, balayınızı planlamayı düşünmek gerçekten zordur çünkü düğüne yeterince harcamışsınızdır ve bir de balayının bütçesini düşünmek zorunda kalırsınız. Sonuçta, bütçenizi aşmadan balayınızı en iyi şekilde yapabilmenin sırrı, önceden planlama ve gerçekten iyi araştırma yapmaktan geçer. Unutmayın, hemen hemen her zaman indirimsiz fiyat ödemekten kaçınabilirsiniz, çünkü bazı erken rezervasyon indirimleri en yüksek sezonlar için bile geçerlidir. İşte balayı seyahatinizin kalitesinden ve romantizminden ödün vermeden tasarruf etmenize yardımcı olacak 18 balayı bütçesi ipucu..

1. Önceliklerinizi Belirleyin

Öncelikle, balayı önceliklerini anlayın: En çok niçin heyecanlısınız? Bu tatilin hangi yönleri sizin için pazarlık edilebilir ve neler sizin için olmazsa olmazdır? Rüya gibi bir konaklama sizin için en önemlisiyse, yurtiçi bir yerde kalmayı düşünün; böylece bütçenizi, uluslararası seyahatlerin yerine lüks odaların ve spanın tadını çıkarmak için kullanabilirsiniz. Ancak uzak bir yeri keşfetmek her zaman istediğiniz şeyse, bütçenizi daha az konaklama harcamasına ayırın, böylece hayalinizi gerçekten deneyimlemek için cebinizde daha fazlası olur.

2. Seyahat Acentesi ile Çalışın

Tek elden, stressiz bir planlama için, bir seyahat acentesi ya da seyahat platformu ile çalışmak tartışma götürmez bir gerçektir. Konunun profesyonelleri transfer-konaklama paketleriyle nasıl tasarruf edeceğinizi bilirler. Son dakika fırsatları ve tatil bölgeleri hakkında bilgi sahibi olmak onların işidir ve yıllarca süren seyahat deneyiminden edinilen bilgeliği sunabilirler. Tekne tatilinde tasarruf için ise, tekne konaklamalarında uzmanlaşmış bir platformu arayın. Seyahat acentesinin önceliklerinizi bilmesini sağlayın, böylece seyahat planınızda olmazsa olmazlarınızı ya da olmasa da olurlarınızı tam olarak çözebileceklerdir.

3. Alternatif Konaklama Yöntemlerini İnceleyin

Balayı seyahati denilince aklınıza sadece otel gelmesin. Seçeneklerinizi iyi araştırmalısınız. Konaklama sektörü artık ev kiralama ve otel konaklaması olarak ikiye ayrılıyor. Eğer sadece otellere bakarsan seçeneklerini kısıtlamış ve istediğin balayından belki de mahrum kalmış olursun. Kesinlikle iyi araştırma yapmalı, özel olarak balayı için tasarlanmış villalara ve evlere göz atmalısın. Fiyat olarak da karşılaştırmalı, önceliklerine göre seçimini yapmalısın.

4. Düşük Sezonda Seyahate Çıkın

Yüksek sezonda konaklama, ulaşım, yeme-içme fiyatları her zamankinden daha pahalı olacağı için, sezon dışı veya yoğun sezondan önceki ve sonraki dönemde seyahate çıkın. Daha az kalabalığın yanı sıra ciddi fiyat indirimlerini de fark edeceksiniz. Ve hepsinden önemlisi, sezon dışı her zaman kötü hava koşulları ile eş anlamlı değildir. Örneğin, Ege ve Akdeniz kıyıları, yıl boyunca ideal sıcaklıklara sahiptir, özellikle yüksek yaz sezonu sonrası Eylül ve Ekim ayları ile sezon öncesi Nisan ve Mayıs aylarını tercih edebilirsiniz. Karadeniz bölgesinde ise kışın balayı yapmak hem popüler hem de yaz sezonuna göre daha uygun fiyatlı olabilir. Kesinlikle hayalinizdeki yeri bulmak için biraz araştırma yapın.

5. Daha Ucuz Yer Seçimi Yapın

Pek çok değişken, müthiş balayı destinasyonunuzun bütçesini etkileyebilir. Örneğin; Bodrum’da yeme-içme, plajlara giriş ücreti genel olarak pahalı iken Fethiye‘de durum tamamen sizin lehinize olabilir. Öncelikleriniz lüks plajlarda boy göstermek mi yoksa yeni bir koy keşfetmek mi? Balayınız için birinci maddede belirttiğimiz gibi önceliklerinizi iyi belirlemelisiniz, böylelikle savurganlık yapmaktan kolaylıkla kaçınmış olursunuz.

6. Sürüş Mesafesinde Kalın

Genel olarak, uçuş ne kadar kısaysa, uçak bileti o kadar ucuz olur. Ancak sizin için daha iyi bir fikrimiz var: Uçak biletinden tasarruf edin ve sürüş mesafesindeki bir yere giderek paranızı daha güzel bir villaya ya da odaya yükseltme yapmak için kullanın!

7. Erken Rezervasyon Şart

Erken rezervasyon yapılması, lüks villalarda ya da odalarda ucuza seyahat etmenizi sağlar. Bu ev kiralama ya da oda fiyatlarını 10 ila 14 ay önceden ilan eden platformlarda, yüzde 50’den fazla tasarruf anlamına geliyor. Böylelikle bütçenizde en büyük paya sahip konaklamayı, yarı yarıya daha uyguna getirmiş olursunuz.

8. Alternatif Havaalanları Düşünün

Tasarruf için fedakarlıktan ödün vermeyin: Uçuş ücretini azaltmak için seyahat noktanıza daha uzak ya da daha küçük bir havalimanına uçmayı deneyin. Ancak, her zaman konaklayacağınız yeri ya da ev sahibinizi arayın ve uzak havalimanından bir taksi ya da alan transferin gidiş-dönüş maliyetinin, tasarrufunuzu ortadan kaldırmayacağından emin olun.

9. Uçmanın Ötesinde Düşünün

Büyük bütçeler harcayarak uçmak yerine, gideceğiniz yere tren, otobüs veya araba ile gitmeyi düşünün. Yol boyunca bazı gezi durakları planlayarak uzun bir yolculuğu, bir yolculuğa çıkma macerasına dönüştürün. Balayı şehrinizde ise, taksiler ya da araç kiralama yerine toplu taşıma araçlarına güvenerek dolaşın. Birkaç uzun, pahalı taksi yolculuğunu bir metro veya otobüs yolculuğu ile değiştirmek sizi kesinlikle kurtarabilir.

10. Düğün Harcamalarını Mil Kartından Yapın

Düğününüzün ödemesi için kullandığınız kredi kartını mil kart olarak seçin ve artık uçak bileti, konaklama ve araç kiralama için para harcamanıza gerek yok, hepsi için millerinizi kullanabilirsiniz. Üyelik ödülleri veya indirimler için mil kartınızın üye iş yerlerini ve iş ortaklarını araştırın, böylelikle hiç kimsenin bilmediği aslında araştırmaya üşendiği seyahat sektöründeki fırsat indirimlerini yakalayabilirsiniz.

11. Her Şey Dahil Bir Otel Mi?

Her şey dahil oteller kulağa iyi geliyor değil mi? Sürpriz ve sınırın olmadığı bu paketlerde aslında kullanmadığınız ve yararlanmadığınız bir çok şeye fazladan para ödersiniz. Bu yüzden önceliklerinizi iyi belirleyin ve balayınızda ne yapmak istediğinize net bir şekilde karar verin. Her şey dahil paketleri iyi inceleyin, çok fazla soru sorun ve içerdiklerinin çoğunun size hitap edip etmediğini anlayın (aksi halde neden para harcıyorsunuz?). Sadece romantizm ve size özel alanlar içeren alternatif konaklamaları da araştırmadan karar vermeyin.

12. Balayı Villalarını Düşünün

Doğru villalarda yemek yoktur ancak, balayı villaları size otellerde bulamayacağınız tam gizlilik, çevreden görünmeyen bir alan ve romantik özellikler sunar. Çoğu romantik köşeler, jakuzi, sonsuzluk havuzu ve lüks olanaklarla doludur. Fiyatlar genellikle otellerden çok daha uygundur – özellikle 1 haftalık kiralama boyunca – ve bazı villalarda kahvaltı dahil bile olabilir.

13. Evde Yemek (En Azından Bazı Akşamlarda)

Dışarıda romantik ve güzel bir restoranda yemek olmazsa olmaz ancak bazen bütçenizi yorabilir. Mutfaklı bir villada ya da apartta kalıyorsanız, kendiniz için yemek yapmayı ve evde birkaç kez yemek yemeyi düşünün. Ayrıca günde iki öğün evde yemek yemeyi planlayabilir, ardından bir tanesinde savurganlık yapabilirsiniz. Ayrıca lüks bir restoranda yemek yemek yerine rahat, yerel ve lezzeti güzel olan bir restoranda yemek yemek de paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir.

14. Güvenilir Bir Web Sitesini Arayın

En güncel ve doğru fiyat anlayışını elde etmek için doğrudan fazla seçeneğin olduğu bir platformun web sitesine gidin ya da hangi evlerin en iyi olduğunu bulmak ve doğru bir fikir edinmek için çağrı merkezini arayın. Direk ev sahibine ulaşarak kiralamak çoğu zaman risklidir çünkü seyahat sektörü dolandırıcıların en çok olduğu sektördür. Ev sahibi size misafir koruma sigortası sunmaz ya da bir sorununuz olduğunda sizinle anında ilgilenmeyebilir. Bu tarz platformlar aynı zamanda ev sahibiyle güzel iletişim kurarak sizin için güzel indirimler sunabilirler ya da ödeme yöntemlerinde taksit ve parçalı ödeme imkanı gibi kolaylıklar sağlayabilirler. Misafir koruma sigortası, ödeme yöntemi, uzun süreli konaklama indirimleri ve mevsimsel promosyonlar hakkında mutlaka bilgi alın. Her zaman sorun: Bir sorun yaşadığımda kimle iletişime geçeceğim? Ödemeyi taksitle yapabilir miyim? Yarısını şimdi yarısını kapıda ödeme yapabilir miyim? Bu kesinlikle bana önerebileceğiniz en düşük oran mı?

15. En Ucuz Evi Kiralayın

Önceliklerinizi belirleyin ve evde neler mutlaka olmalı düşüncesiyle gereksiz masraflardan kurtularak en ucuz evi kiralayın. Deniz manzarası yerine doğa manzarası tercih etmek ya da özel havuzlu yerine ortak havuzlu ev tercih etmek, sahilde ya da evinizin dışında lüks olanakların tadını çıkarmayı planlıyorsanız, önemli değildir.

16. Elinizdeki Kaynakları İyi Değerlendirin

Tüm kredi kartlarınızın, yemek kartlarınızın ve kulüp üyeliklerinizin avantajlarını öğrenin. Örneğin, oto sigortanız veya kredi kartınız, araç kiralamalarında Çarpışma Hasarı ve Sorumluluğunu zaten kapsayabilir. Ancak, seyahat sigortası yaptırmak sizi bir çok büyük masraftan kurtarabilir. Sağlık sorunları gibi bir çok önemli konuyu kapsayan sigortada seyahatiniz sırasında bir şey olursa sağlık masrafları için size geri ödeme yapılır. İç huzurunuz için ödemesi nispeten az bir fiyat!

17. Balayı Kartını Oynayın

Ücreti sorduğunuzda veya rezervasyon yaparken, kişinin balayınız için olduğunu bilmesini sağlamaktan çekinmeyin. En azından, daha iyi bir masa ya da ücretsiz bir şişe şampanya alabilirsiniz. En iyi ihtimalle – özellikle sezon dışı boyunca – bir oda yükseltmesi ya da romantik bir yemek kazanmanız mümkündür.

18. Şimdi Bir Mini Balayına Çıkın, Sonra Gerçek Bir Balayı Yapın

Şu anda her zaman istediğiniz balayını karşılayacak kadar iyi bir yerde olmayabilirsiniz ve sorun değil. Tasarrufun geri kalanını şimdi büyük bir yolculuğa çıkarmak yerine, düğününüzden sonra kısa bir kutlama kaçamağı için kullanabilirsiniz (düğün gecenizde lüks balayı süiti için rezervasyon yaptırıyor veya üç günlük bir hafta sonu gezisine çıkıyorsanız). Daha sonra masrafsız bir dönemde nasıl olsa tatil yapmak için çok fırsatınız olacak mesela ilk yıldönümünüz için gerçek bir balayına çıkabilirsiniz!