Ankara-sehir-rehberi-960x400.jpg

Ankara Gezi Rehberi, Ankara Gezisi | TatildeKirala

7 Nisan 2024

Ankara Gezi Rehberi, Ankara Gezisi | TatildeKirala

Ankara Hakkında Genel Bilgi

Ankara adı nereden gelmektedir? : Mitolojideki bazı efsaneler göz önünde bulundurulduğunda Ankara, Frig Hükümdarı Midas’ın bir gemi çapasına rastladığı bölgedir. Ankara adı köken olarak Ankara isminden türemiş ve Yunan dili kökenli bir isimdir.

Ankara-gezilecek-yerler-1024x543.jpg

Ankara mutfağı / Ankara’da ne yenir?

Ankara mutfağı, sert ve soğuk geçen kışların etkisinden olsa gerek çorbalar ve odun kömür ateşinde pişen yemekler kategorisinde geniş seçenekler sunuyor. Türkiye’nin başkenti olma özelliğinden dolayı göç alan bir yapısı olduğu içinde farklı illere ait yemekleri lezzet farkı olmadan Ankara’da tatmanız da mümkün. Ankara’nın çalışan vatandaş profili göz önünde bulundurulunca akıllara ilk olarak Ankara Simidi gelse de, Ankara yöresel lezzetleriyle de midelerde yerini layıkıyla buluyor. Soğuk kış günlerinde Ankaralıların için ısıtan çorbalara örnek olarak aş çorbası, dutmaç, miyane çorbası, toyga çorbası verilebilecekken, et yemekleri kategorisinde Ankara tavası, çoban kavurması, kapama ve sızgıç popüler yemeklerin başını çekiyor.

Ankara’nın en iyi 10 restoranı (Karışık liste):

Trilye Restoran (Balık), Günaydın Restaurant (Attar sok.), 63 Kebap Restoran (Beşevler)Yıldız Aspava, Gaga Manjero, Mutlu Piknik, 01 Adanalı İsmail Usta (Çay yolu), Sırıkçı Şaban Usta’nın Yeri, Kitchenn (Çay yolu), Köroğlu İşkembecisi